tisdag 29 december 2015

Ena hästen pigg, andra hästen slö

Räka gick först bra att spola. Men sedan typ tröttnade han på det eller det blev läskigt, men han blev orolig, klev omkring en massa, sket tre gånger och blev grinig. Jag hoppas att han bara var kissnödig, men han borde inte bli så nervös utav det...?  Han hade dessutom chans att kissa innan vi gick till spolspiltan och hade uppenbarligen gjort det för inte allt för länge sedan ute i hagen dessutom. Men han kanske tycker det är jätte hemskt att inte kunna kissa precis när han känner för det. Räka tenderar ju till att vara en bit dramatisk...
Jag hade som mål att skippa hårfönandet helt och hållet då jag inte kände att jag hade orken för det tålamodet att hålla på med det, så extra med filtar och täcken på och ordentligt med tid och motion. Gick rätt bra, inte riktigt torrt men bra torrt.

Gick promenad med båda hästarna tillsammans då jag inte hade ork och lite ont om tid för två olika promenader. Mino har ju redan tydligt talat om vad hon tycker om det och jag försökte komma ihåg om hon någonsin tyckt om någon annan hästs sällskap; vilket svaret till är nej. Nej, Mino tycker väldigt sällan väl om andra hästar, sedan finns det typ nivåer på hur mkt de stör henne. Så även om hon är socialare numera med andra hästar änn vad hon var förr så uppskattar hon dem inte.
Så Mino gick som en snigel längst bak på longerlinan och hasade sig i slowmotion framåt. Och såg dessutom mindre färsh ut, nu inbillade jag mig att hon såg stel ut på båda frambenen :S Hade dock inte på bootsen då jag oroade mig över att det skulle bli halt med dem på. Kan inte bestämma mig för om det är värt att orka brodda dem.
Räka däremot var pigg. Han var busig och ville massor med saker, förutom att gå långsamt. Kan man ens reglera tempot?

Efteråt så fick Räka springa lite på ridbanan.


Mino's buk är nu så stor att att mittgjorden inte når runt längre! Turligt nog på nyare Rambo-täcken så kan man lätt knäppa loss gjordarna så var bara att ta av den. Förra sommaren så kapade jag en gjord med sax istället.. Helt klart stort plus till nyare Rambo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar