fredag 25 december 2015

Julafton i stallet


Räka var skituttråkad och blev väldigt mouthy, vilket var mindre roligt då han naffsades och tuggade på allt.

Räkan fick idag inte göra något. Jag borde ha gjort något med honom, men fanns inte riktigt tid för allt. För Räka var rätt frustrerad över att han hade tråkigt och blev lite negativt klängig och nafsig. Så inge handgodis idag. Och jag försökte vara hård på honom om att man absolut inte får göra så. Imorgon måste han få komma ut och både gå för mental stimulans och springa lite på ridbanan för att motionera lite mer.


Man kan se en del av Räkas regnskållor. Idag blev det inget behandlande utav dem.


Mino tjuväter ur morotssäcken ibland.. Hände inte bara för att det var julafton ;P Båda hästarna fick dock en del extra gott. Min mor skickade med rivna morötter med lite rivet äpple i ifrån vårat julbord med :P

Mino tog jag kort promenad med, kanske 3km? Mino var först pigg då vi gick på väg hon inte är lika bekant med, men när vi vända och gick åt andra hållet på väg hon gått rätt många gånger kände hon knappt för att röra sig. Jag jagade lite grankvistar för Räka att gnaga på. Vad dock inte alls lätt. Dels hitta gran övht. Dels hitta lagom gamal gran då jag inte vill bryta kvistar på yngre träd och äldre har mer döda kvistar längre ner. Och så vill jag inte ta flera kvistar ifrån samma träd. Men blev några kvistar iallafall så får vi se om de sätter i sig de.


Inget större fel på smidigheten iallafall.


Mino försöker buga/stå på huvudet medans jag försöker borsta henne. Man kan säga att Mino tränar mig då hon helt klart gör det för att få karameller på eget bevåg ;) 
 Eftersm jag är mindre seriös i mitt trciktränande eller övht med henne eftersom jag aldrig planerar att sälja henne så belönar jag henne för att hon försöker. Är man så sjk/skadad som hon och ändå behöver stimulans på något vis så låter jag det bli så här. Med Räka belönar jag inte beteénden i fel lägen. Det är alltså inte korrekt eller särskilt bra på något vis, men Mino är VÄLDIGT mjuk häst överlag och jag har låtit henne bestäma en hel del i flera år nu sedan diagnoseringen och det har ännu inte urartat så då får hon fortsätta göra lite vad hon vill. Hon förtjänar så mkt bättre. Hon förtjänar att få jobba på riktigt och få godis för att göra något, men när hon fysiskt inte kan göra mkt alls pga sjukdom/skador så får hon göra det hon själv känner att hon har att erbjuda.
För att få henne att sluta bad jag henne istället om att lyfta frambenen då jag inte riktigt gillar att hon står på huvudet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar