onsdag 23 december 2015

Min mor tränar med Räkan

Idag ville min mor följa med ut och vi beslutade att lille Anton fick hänga med idag med. Planen var att snabbt tvätta Räkan för att sedan gå promenad med båda hästarna och att Räkan förhoppningsvis ska torka bättre när han rör på sig så att jag inte ska behöva stå i 2h med hårtorken...

Min mor fick ta Räkan och jag tog Mino & Anton. Tanken var att Mino är bäst att ta ihop med Anton och att Räka behöver öva på att främmande personer hanterar honom. Vi var ute i lite över 1h och tog oss knappt runt 4km... Vi rörde oss typ inte? Mino var igen väldigt loj och omotiverad. Räka däremot var pigg och kunde inte sluta försöka starta olika typer av bus med min mor som hade mkt i händerna att jobba med. Så jag turades om med vilket av djuren jag hade hand om som var kopplat och vilket som fick vandra löst och så ägnade jag mig mer åt att hjälpa min mor med hur hon ska göra när man leder häst/häst som inte går exemplariskt.

Eftersom Räka var så pigg och jag tänkte att han behöver röra på sig och det hjälper till att få honom torr, så gick vi till ridbanan och så försökte jag driva runt honom lite. Det gick hyffsat bra, av förståeliga skäl (vi har knappt gjort det förr) så förstod Räka inte helt vad jag menade, men det fanns sprall i benen så blev en del springande ändå. Jag var rätt nöjd med att se att han inte rörde sig fullt så illa som han har gjort ett rätt bra tag nu... Inte för att han rör sig Bra, men han har rört sig åsne-dåligt ett bra tag. Nu kunde jag se lite av vad jag har att rida på i framtiden, suget blev rätt bra stort :) Framförallt galoppen som typ aldrig varit bra såg inte förjävlig ut. Mino har ju jätte fin galopp så jag har varit lite ledsen över att Räka inte visat något alls på det tidigare. Men kommer kanske med åren, är ju inte precis lätt när de växer massor så olika växtfaser gör nog att gång kommer och går.


Min mor tycker att Räkas regnskållor redan börjat bli betydligt bättre. Jag vet inte om jag känner mig så optimistisk, men de är absolut inte sämre iallafall. Och det hade hjälpt att gå och springa lite med honom, var mindre blött och lättare att få helt torrt. Räka reagerade idag som att hårfönen dök upp för första gången, han är nervös och vill helst inte och vi måste jobba förbi den första spärren. Jag försökte att idag hänga upp hönätet där vi hårfönar så att han skulle kunna plocka med det, men han är för spänd för det. Jag tänker nog fortsätta försöka med det då jag tror det skulle hjälpa honom mkt om han kunde stå och pyssla med hönätet. Går åt enorma mängder morötter som det är nu ;P  Jag provade även att köra på högre fläkt-läge på hårfönen, vilket gör att väsnandet ifrån det går betydligt upp, men lättare tränger in under blöt päls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar