torsdag 24 december 2015

Neapocalypse's julkalender lucka 22

Lucka nummer 22 är din egen lucka – hitta på något eget!. - Jag är lat och tar extra luckans tema då jag gillade den: Vad tror du din häst tänker om dig?

Jag skrev faktist detta inlägg igår, men orkade inte hitta bilder till det. Men nu när jag skulle göra klart det så hade text försvunnit :/ Suck. Så blir slarvigare kortare variant.


Jag tyker denna illustrerade piñata-tanken lite ;P

Mino anser att hon är bättre och vet bättre än mig, enligt henne är jag lätt tokig. Och framförallt saknar jag hennes värdighet och det händer att jag ber om saker där jag lovar att hon liksom vrider lite på huvudet och tittar ner på mig :P
Mino's och mitt förhållande har på sistonde förändrats rätt mkt. Mino har tidigare varit lite lätt överförtjust i mig och varit social som en golden retrevier och typ klängt lite på mig, men det har på sistonde dött av en hel del till att hon nu är mer sval som de flesta normala hästar. Sista dödsstöten för Mino's överdrivna intresse för mig var i sommras då hon äntligen hittade en häst hon faktiskt var interesserad av att umgås med. Annars så har hon haft så lågt intresse för andra hästar att hon mkt hellre valt att vara social med mig och hon gillar även att ha arbetsuppgifter och göra något, vilket jag har stått för i hennes liv och därför blivit något kul.
Mino har mkt personlig integritet och när hon tycker att jag är underlig så distanserar hon sig gärna ifrån mig. Vilket mest sker vid trickträningen, hon tycker det är lite ovärdigt och gör det bara för godis. Vilket gör att jag blir en godismaskin som hon mest funderar på hur hon ska få ut karameller ur och ibland tittar hon på mig som en piñata ;)


Bild på skeptisk Räka.


Räka ser på mig med stor skepticism, jag är nog enligt honom en lurig en som mest utsätter honom för otrevliga saker. Räka är rätt bra pessimistisk och har dåligt minne för saker vi gör som han tycker är roliga. Att jag ger honom gott/mutar honom för att få honom att göra saker ser han som att det inte alls täcker upp för besväret på hans sida. För Räka är såååå besvärad liten kille.
Jag är rätt säker på att Räka tycker att jag är klängig och lite jobbig som ska ta på honom hela tiden. För att enligt Räka ska man ju helst inte röra honom. Samtidigt så har han nu sett mig försvara honom flera gånger och litar på att jag tar hans sida i trixiga situationer, men helst skulle han inte vilja behöva lita på mig.
Räka verkar även tro att jag är hans lekkamrat, ibland när han har fegat för att leka med de andra hästarna så kommer han till mig för att försöka få igång något. Så gissningsvis är han ändå någonstans inte allt för obekväm med mig.

1 kommentar:

  1. Du har två riktigt intressanta hästar, gillar att läsa om sådant här för du beskriver dem så bra :)

    SvaraRadera