fredag 25 december 2015

Räka höll inte på att dö fullt så mkt +skitpigg

Idag provade jag att smörja Räka med salicylsyra för regnskållorna, så som rekommenderas. Jag rekommenderar det inte och tänker nog inte göra det igen. För det går ju typ inte att tvätta bort?!? Svår att jobba in till huden dessutom. Men nu är det ju fuktig miljö för skiten gick inte bort. Så vad fan skulle det var bra för? Helt klart misslyckande.
Schampoonerade med Hexocil (då descutanen är slut i mitt lager) och var trevligt med större flaska än de små descutan-påsarna :P Så rekommenderas helt klart. Hittade dessutom nu att Trikem har ett Klorhexdin-schampoo, hur fan kunde jag missa det..? Spolade och hade sedan på klorhexidin, flytande på flaska, så som SVA och alla som rekommenderar salicylsyran rekommenderar. Igen; vad fan? Hur doserar man ut det på ett lagom sparsamt vis på hästen? Nu gick nästan hela flaskan åt. Dyrt försök och bortkastade pengar = jag kommer helt klart rata de rekommendationerna, dyrt, svårapplicerat och inte bra vård av regnskållorna med fet-fuktiga miljön som blir med salicylsyran som typ inte går att tvätta bort.

Räka fick däremot stort plus på att han inte höll på att dö idag när jag spolade honom på kroppen utan var rätt okej med spolandet. Sedan ut på promenad, hade hunnit bli lite mörkt och när Räka sedan var skitpigg och inte kunde hålla sig till att gå normalt alls så gav jag snabbt upp på att våga vara ute och gå med honom. Seriöst, han är vanligt vis mkt skötsam och slö liten åring som lullar runt och gör det han ska större delen av tiden. Nu var han pigg vildhäst som bock-hoppade sig runt hela tiden med lite resningar och balanstrav däremellan. Han var dock inte svår att hålla iallafall, alltid något. Hade iofs repgrimman på honom då jag haft på känn mer och mer sista dagarna att han är lite pigg.
Så gick till ridbanan och släppte lös den lille herrn. Var VÄLDIGT mkt bus i kroppen. Bra sätt att bli torr om inte annat.... Jag försökte klämma in lite lydnadsträning i ledningen när han sprungit av sig en stund men då var motorn helt slut och han hade istället problem med att gå alls... suck. Efter en stund hade batterierna återhämtat sig och han fick race:a runt igen. Märks ibland väldigt tydligt hur ung Räka är.

Och så var det hårföningsdags. Går ju inte att få fett-fläckarna helt torra och han var vid det lagret (han hade hunnit stå en stund med med ulltäcke på) hyffsat torr. Så om vi hoppar över att Räka vid varje start och sidbyte håller på att dö på nytt så var han duktig liten häst som stod snällt under föning.

Jag har nu alla kvällspass fram till och med nyårsafton utom onsdag och tänkte att han får stanna kvar inne under den tiden för att behandla vidare på regnskållorna även om han verkligen skulle behöva komma ut och tumla runt med de andra pojkarna. Känns också  bättre att släppa ut efter nyårssmällare än precis innan nu när han stått inne ett tag.
Jag tänker nog satsa på att försöka släppa honom på ridbanan varje dag för att han ska få springa av sig.. Behövdes uppenbarligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar