måndag 27 juni 2016

De är söta :)


Fina flickorna är morsgrisar :)

Ja, mina hästar gör ju inte så mkt :P Mino åt kraftfoder & trängdes med Nirma i vanlig ordning, jag pysslade lite med dem och så gullades vi.


Ingen av avkommorna är ännu lika duktiga som Mino på att ha öronen framåt :P

Nytt för dagen var att Mino's mule blivit bränd och att hon varit så lite HS drabbad att jag smörjde hennes mule. Inga överreaktioner på det :) På onsdag ska jag avmaska henne, blir intressant att se hur det går. Jag upplever dock att hon många gånger inte får HS attacker utav när hon ska få mediciner/avmaskningsmedel oralt, men att hon är så inställd på att saker i ansiktet/fasthållen/liknande är farligt och kommer att göra ont att hon gör en jätte stor sak av det redan i förväg. Jag har länge spekulerat i om hon inte jobbar upp sig så mkt över det att det att det är hennes egen stress som sätter av det mer än själva ansikts-berörandet.


Mino med smord mule. Hela mulen var insmord 5min tidigare, men hon torkade av den emot gräset :P

Med flickorna har jag planen att försöka få Mino att gå ner i sjön och bada lite. Nirma får göra hur hon vill tänkte jag, vill hon komma med så är det bara kul, annars är planen att hon bara får hänga med och titta på när jag försöker locka ner Mino ;) Jag & gulhästmatte passade i pauserna i tränandet utav lille prins gul på att gå ner och titta på vart stallägaren säger att det kan vara okej för häst att bada. Är så fint! Jag tror dock att Mino inte kommer känna någon större entusiasm för att kliva ner eller leka i vattnet. Hon är liksom lite "fin i kanten" och inte precis lekfull alls... Men får se om morot övervinner hennes reservationer ;)


Nirma är värsta stora tjejen nu :) 8 veckor gamal imorgon!

Räka var rätt på idag med. Jag har svårt att bestämma mig för hur jag ska bemötta honom när han blir allt för på. Ignorera? Stöta bort? Avleda? - Lägg märke till att bestraffning inte finns på kartan. Jag har provat alla tre men inte funnit att han riktigt lugnar ner sig som jag vill.
Idag försökte jag mest med att ignorera honom när han blev allt för på och att blocka skötselkorgen när han ville tugga på saker i den (för han äter på bl.a flugmedelsflaskan om jag inte tar den ifrån honom). Han varvade först upp när han inte fick gensvar, men efterstund gav han upp och började beta. Jag tänker att jag beönar att han varvar upp om jag gör saker med honom i det läget, samtidigt är det svårt att inte göra något...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar