måndag 20 juni 2016

Födelsedagsbarnet är lite elak


Födelsedagsbarnet som inte poserade bra alls och som beteéde sig illa mot sin lille polare.

Så idag/igår, söndag, fylde Räka 2år. Räka fick lite extra morötter och dagens stora grej; äpplen! Räka hade även besök av mina föräldrar. Visade sig dock att Räka inte var på så bra humör för besök, han är ju inte den tålmodiga, lugna typen normalt sett så när han har dålig dag så är det inget för icke hästkunniga att vara nära alls...
Jag tyckte jag såg Räka vara lite skarpare på sin 1åriga polare igår, men idag var han inte nådig på honom. För Räkas del är det väll bra att han inte är så liten och osäker att han beteér sig som en 1åring, men mindre kul att gå ensam med 2åring... Förhoppningsvis betyder det att Räka fått upp sitt självförtroende lite och vågar ta för sig mer i flocken.


Mino började erbjuda mig tricks och eftersom jag vill ha bort att hon står på huvudet och hennes andra go-to-trick är den spanska skritten så fick hon göra det. Men hon börjar bli mer och mer uttråkad och överbeskyddar Nirma rätt sällan nu, så kanske går att börja jobba henne lite i hagen. Jag tycker det är för tidigt för Nirma att gå ut på promenader ännu, så blir till att hålla sig i hagen. Funderar på att ta med mig bollen och andra skrämsel-saker (typ pressenning) ut i hagen så blir det lite halvt dubbelträning för Nirma med. Jag försökte ju det med Räka och gick inte alls hem för Räka att Mino kan stå och gå på pressenning utan att bry sig alls, han höll på att dö :/


Älskar människor men inte andra hästar så mkt... Jag undrar hur fasiken det ska bli med hennes socialskills :S

Mina föräldrar var även förbi (först innan Räka, ingen smittspridning här inte!) till fölhagen och blev i stort överfallna utav Mino & Nirma som tiggde kli och klappar (och för Mino's del tiggdes det nog en hel del morötter med...). Min mor är ju med mig regelbundet ut till stallet och är van vid närkontakt med hästarna, men min far som inte klappar på hästarna ofta alls tyckte att de var väldigt närgångna :P Mino är dock väldigt snäll och har överlag mkt bra koll, Nirma är snäll för att vara föl (dvs biter inte tag fullt så ofta och oftast mest i kläder och hon sparkas i stort sett aldrig) men man bör ha lite koll på henne. Min far tyckte dock att Nirma är i mkt behändigare storlek (dvs han lät sig luras av att hon är liten och söt) och försökte hellre klia på henne än Mino.


Usch störiga hingstföl, Nirma tycker inte alls om när jag manipulerar henne till att möta andra föl, helst undviker hon dem bara och kommer de mot henne så blir hon arg och hotar dem. Går de inte iväg så gör hon det.

Annars så fortsätter jag att spana på fröken gul som nu är uppe i 355dygn och inget föl i sikte. Juvret var dock äntligen betydligt större på söndagen än det varit, så förhoppningvis händer det snart!


Ifrån här om dagen, frölen gul har då inga problem att sova på sidan trots högdräktighet. Mino skulle nog vara avundsjuk!


Inte mina hästar, men jag tyckte det var så skog att 4 av fölen låg och sov i grupp :)


Bild ifrån igår. Hästarna var i utkanten mot en av skogsdungarna och höll på med olika saker. Fölen gillar ju att gnaga på typ allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar