fredag 17 juni 2016

Griniga flickhästar (tors inlägg)

Gjorde bara korta besök till hästarna idag, lite ont om tid och trist väder. Mino åt inte med fullt så god aptit som hon haft på sista tiden. Nirma däremot var i vanlig ordning rätt på om att leka med hinken. Jag täner till och med sträcka mig till att hon blev smått rabiat... Efter att jag försökt stöta bort henne och säga bestämt nej till henne varje gång hon tar och smäller med frambenen i mathinken så valde jag att istället stå och hålla upp den så att det liksom inte fanns så mkt att bråka om. Bara det att hon nu hittat på nytt vis att försöka leka/mangla hinken även när jag håller den... Hon har ibland tidigare försökt att typ klia halsen emot hinken när hon har huvudet i hinken, vilket fungerar mindre väl... Nästa steg nu var att hon har huvudet i hinken, slänger runt med huvudet i hinken och så prejar hon in i mig. För de som inte är medvetna om det, 6v halvblodsföl är rätt stadig bit häst redan och väger en hel del... Detta var för mig absolut inte tillåtet. Man kan inte preja människor hur som helst! Körde igen med bestämd röst & nej och att knuffa bort henne någon meter. Gick inte riktigt hem hos henne och när jag knuffade bort henne kändes det som att hon eventuellt var lite lätt i baken. Så när det inte tog och hon upprepade samma manöver för tredje gången tog jag mathinken och smälde till henne med. Hon stannade då upp och blev aningen försiktigare även fast hon inte precis tvekade mkt över att komma fram igen och äta ur hinken. Tuff tjej. Gäller att inte låta henne bli för stöddig tänker jag...


Dagens filmklipp på störigt litet föl. Börjar med att Mino vill komma till mig för morot/jaga bort annat sto & Nirma är skitpestig. Sedan grinig Mino mot alla hon kan. Och så grinig Nirma mot annat föl (som iofs hotar att kicka henne). Och så lite svart stoföl som pestar sin mor (som har inte är så rörlig med hovböld). Slutar sedan med pestig Nirma som försökte sparka på hinken och dra ut saker ur hinken.

Mino & Räka var glada och lättsamma. Räka var nöjd och belåten. Mino hade önskat lite mer händelser och la ner lite arbete på att vara extra arg på alla hästar i hagen hon vågade vara arg emot.


Lilla Räka trivs med 1åring :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar