onsdag 15 juni 2016

Hovslagarbesök


Var ett tag sedan flickorna var inne i stallet nu. Och de har stått i box i annan stalldel än fölningsstallet då, så kändes väldigt nytt att vara tillbaka i gamla boxen.

Dagens stora grej var att hovslagaren var ute för andra gången och skulle ta mina pållar. Vi hoppade dock över Räka då de ju fortfarande är förkylda. Nästa gång tar han med sig ombyte och grejer så att han kan ta Räka utan att riskera att sprida vidare smitta till nästa stall. Han tittade på Räka på avstånd iallafall och konstaterade som jag tyckte att det är ju inte som att han är väldigt lång eller något. Utan det är mer att jag är otålig att börja korrigera vinklar jag inte fått till och det tyckte han kunde vänta tills nästa gång.


Det är väldigt högt gräs i delar av hagen!

Räka var som vanligt, snorar fortfarande gult och blir lätt tungandad, men är annars pigg och verkar mest oförstående och otålig över varför jag inte erbjuder arbete. Men nä, Räka ska ha sommarlov, jag försöker hålla hårt på det för det kliar lite i mig ibland...
Räka hade för dagen rullat sig i något så att han stank ordentligt. Undrar hur han hittade det i hagen :S Han fortsätter vara snäll buddy med sin åringskompis.


Mino gör akrobatiska övningar.

Mino var skötsam och gjorde vad hon skulle som en anständig häst. Nirma började morgonen lite tveksamt med att hon låg och sov i hagen och när jag försökte väcka henne och få upp henne på benen var hon inte alls intresserad. Nackdel med trygg fölunge som är van vid att man pysslar med henne när hon ligger ned. Men hon vaknade till sist till och vi kunde ta oss in.


Föl sover mycket.

Nirma var en riktig stjärna i vanlig ordning och vi kopplade inte ens henne när det var hennes tur att verka hovarna, utan jag stödde upp henne i frontändan för att hjälpa till att balansera henne och så kliade jag lite på henne så var allt bra.
Efter verkning så fick hon ta sig en tupplur i stallet och så släppte jag mina frökenhästar lösa i ridhuset för att se dem röra sig lite:


Varvbytesförsöken är till största del pga mig, jag var så upptagen att filma att jag gav fel signaler till Mino. I slutet ville hon dock inte ta mitt prro:ande utan kom först när jag gick till dörren.


Är 8 ston i hagen igen nu (fölen ligger och vilar så de syns inte).


Nirman smyger rätt ofta hellre på de andra mödrarna än de andra fölen. Bara Nirma.

1 kommentar:

  1. Satan så vig Mino är, wow!
    Alltså hon är ju bara så underbar Nirma. Bilden där hon stod och smög på ett sto är så rolig. Du har en rolig liten tjej!
    Kul med film, kom Mino när Nirma ropade? Jag gillar verkligen hur Nirma rör sig, det ser så lätt och fint ut, Mino med såklart :)

    SvaraRadera