fredag 24 juni 2016

Räka vandrade tillbaka till stora betet


Räka försökte springa och hänga med matte, för det är ju så bra att hänga med matte :D

I tisdags så åkte Räkas 1års kompis han hängt med på sistonde iväg till sjukhus för vidare undersökningar och Räka har istället sällskapat med en annan 1åring (lippizaner). Eftersom sjuke 1åringen inte är tillbaka ännu och antagligen ska stallas in så fick Räka & lill-lippizanern vandra 5km över till stora betet med de andra pojkarna. Märktes stundvis lite att jag inte haft ut och gått med Räka nu under betesperioden, han blev lite mer stirrig än vanligt och testade lite olika saker att göra. Jag missade dock att ha med godis att omfokusera honom med så ha fick hålla på lite även om det blev lite tokigt, för han är ändå skötsam. Tjejen som jobbar i stallet konstaterade att hon ju valde att ta Räka som sällskap när veterinären kom just för att han är så pass hanterad och pålitlig, även om han är känslig skit och det händer att hon inte kunnat fånga honom ens :P


Räka & lille lippi som tyckte att Räka var trygg att hänga med när de andra började bli lite på.

Räka verkade helt klart glad och pigg, jag märkte inga spår av förkylning nu! Trots att det var rätt kvavt och varit rejält varmt så märkte jag inte av att han snorade, hostade, blev tungandad eller slö, vilket han visat tecken av förrut för att bara jogga runt lite i hagen. Nu drog han på i bra tempo och jag fick bromsa herrn(!!), inte normalt för Räka som är lite av en sengångare rörelsemässigt annars!


Salu-PRE:n hälsar på Räka.

Räka och lippi separerades vid utsläpp när de skulle gå runt och hälsa på de andra hästarna, hade tillkommit 3-4st nya sedan Räka var i flocken sist, men i slutändan så klistrade de ihop sig vid varandra igen. Räka har hängt en del med lippipojk förrut med. Gruppen Räka tidigare hängt med är nu rätt splittrad då ett par av 1åringarna är iväg på eget bete och den gulbrune PREn är hemma hos ägaren igen, så ska bli intressant att se vilka Räka kommer att hänga med nu.


Det var många hästar som alla ville hälsa samtidigt.


Räka undviker gärna komfrontationer, tjejen som jobbar i stallet & jag konstaterade att vissa av ungpojkarna är väldigt mkt mer skadebenägna än andra, Räka är helt klart en av de som sällan har särskilt mkt sår.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar