onsdag 19 oktober 2016

Bästaste flickorna

Bästaste bästa små hästar <3 Jag hjälpte till att hantera annat föl som har skada och visst, allt är en träningssak, men fan vad Nirma har rätt läggning för att allt ska komma lätt för henne. Hon har sådan underbar relaxed och social inställning att allt bara är "jaha" för henne. Stor chans att hon kanske inte precis är den hetaste och flashigaste ridhästen i framtiden däremot :P

Jag var ute lite snabbt och tvättade Räka i baken, Räka känner sig verkligent typ jätte tuff i hagen med sin egen beundrarklubb av 1åringar som förföljer honom överallt. Detta är skitbra för hans självkänsla!


Tokföl kom på att ridhusets sand är skitmysigt att rulla sig i.

Sedan flickorna. Jag kommer inte ihåg (så här blir det när man är skitstressad hela tiden, listan med saker att göra & stress bara växer och växer och jag blir helt underlig i huvudet) om jag skrivit att jag köpt mer diaransyl för en andra kur, men vi kör på med det till imorgon bitti. Diarrén var lite bättre idag och jag har typ planen att släppa ut henne med de andra på lördag.

Mattes superhäst (Nirma) är betydligt piggare och busar mer och mer med oss, men är så skötsam samtidigt. Jag som innan skadan oroade mig lite över det där med ledningen, men hon är för fasiken bättre än typ alla 20 vuxna hästar vi har uppstallade i stallet (finns en som kan tävla med henne då Nirma håller dåligt tempo större delen av tiden). Även nu när hon är piggare står hon fint i spolspiltan (som är mörk när man går in i den och ljuset och rätt högljudda fläktar kör igång) och står där fint. Duktiga älskade lilla häst. Fröken var dock rätt förvirrad över en ny sak i hennes liv: speglar! Att se sig själv i spegeln var lite läskigt första gången (efter det så var hon över det).


Hästarna gör inte riktigt vad de ska. Först lite rullning med Nirma, sedan svårmotiverad Mino som kräver lite väl hög belöningsfrekvens :P

Mino fick igen springa runt lite i ridhuset. Idag efter att Mino passade på att rulla sig så tog Nirma även efter. Nirma tyckte tydligen att det var mkt skönt/roligt för hon la sig sedan ner ett par gånger till och höll på att lägga sig ner flertal gånger på det. Mino fick även jobba lite med spanska skritten och trampet. Mino hade massor med motor och tyckte matte slutade för tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar