lördag 22 oktober 2016

Fredag kväll med klickerträning utav flickorna

Idag var jag förbi efter jobbet och tog bara in flickorna. Rumptvätt för Nirma och det vanliga pysslet med mat och så gick vi ner till ridbanan. Planen var att börja klicka Mino för att flytta rumpan för mig (vilket vi iofs sysslade med för typ 3år sedan, men det blev aldrig helt befäst och jag vill ha annan signal för det än vad jag hade då) och om Nirma kände för det klicka henne för mul-target.

Mino har inte blivit klickad för ny rörelse på typ 1år eller så... Och hon är gärna lite bekväm och gillar inte alltid att behöva anstränga sitt huvud och ta in ny information utan försöker gärna ta till det hon redan kan. Det är egentligen mitt fel då jag gjort fel i början på inlärningen med klickern och hur jag förr presenterat nya rörelser för henne, men det är där vi är nu. Men idag var hon jätte duktig. Hon visste inte alls vad jag bad om, men så typsikt när man jobbar med klickern så fångar de snabbt upp vad man vill och rörelser kan utvecklas så snabbt!

Vilken skillnad det är emot med Räka däremot. Mino kommer och går lite som hon känner för, hon är mkt lugnare och klickerklokare på ett annat vis än Räka. Märks på Räka att han är mer osäker stor baby som blir överivrig och inte kan lägga band på sig själv och behöver mkt mer stöd med sådant (vilket jag är urusel på).

Jag hade klickat lite på framförallt ena sidan innan jag kom på att börja filma och det syns att hon inte alls är med på vad jag ber om ifrån ena hållet, men jämför med slutet där hon med hyffsat stor säkerhet ger rörelsen och blir rätt på om att göra det! :)
Nirma är nog aldrig klickad alls utan hon har bara fått godis som belöning för rätt. Men hon är så enkel att hon bara gör ändå, var ingen tvekan för henne att stoppa fram mulen mot flugsmällan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar