torsdag 20 oktober 2016

Ingen diarré, så ut i hage!


Glada hästar bara drog ifrån mig när jag släppte dem.

Så frökens temp fortsätter droppa så att hon nu helt gills som feberfri eller fri från ens förhöjd temp, hon är pigg och idag var det ingen diarré. Det som finns att klaga på är att hon fortfarande är lite tunn och att hon av någon anledning tappar päls och är mer kal än hårig på hals och bog på båda sidorna...


Baken på Nirma är fortfarande inte kul alls :( Så måste åka ut mkt och tvätta och smörja. Ska även ta och smörja ben och hovar på fröknarna för att skydda emot röta och mugg nu när regnandet börjat :/

Eftersom frökenhästarna (min mamma har sagt åt mig att jag måste sluta kalla Mino för en fröken(!), Mino vill nog inte bli kallad för dam eller tant däremot :P) har så ofantligt tråkigt så kände jag att då får de väll gå ut med de andra. Nirma verkar ändå klara vädret rätt bra, hon har mer vinterpäls än Mino. Mino verkar IGEN inte sätta något som kan defineras som vinterpäls... Hennes nuvarande vinterpäls är fjantigare än vad ponnyer har som sommarpäls. Gör att Mino var blöt och stod och sköt rygg av det lilla regn som varit under dagen medan Nirma var torr. Räka verkar få in bättre päls i år.


Nirma har inga problem med vuxna hästar.

Fröknarna var jätte glada av att få komma ut och sprang runt en del. Har kommit in nytt sto med föl som försökte vara lite på, men annars så hälsade Mino mest på de två ston som hon mest verkar hänga med (fröken gul och babysnatcher).
Nirma visade sina vanliga toner med att inte vilja umgås med andra föl, men hälsade fint på vuxna märrar.


Men Nirma tycker fortfarande inte om andra föl.

Jag var ute och tittade till dem ett par timmar senare på kvällen och i mörkret när jag ropade på dem så svarade Nirma så fint <3 Nirma låter lite som en gris så jag vet att det är hon som gnäggar. Sötaste hästarna i mörkret tiggde lite men klängde inte något speciellt på mig om att gå in, skönt för fjantig matte.


Först lite runtspringandes och sedan typisk föl-manöver för att få dia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar