måndag 10 oktober 2016

Lite lägre temp


Lilla tjejen, fortfarande duktig och lätt att medicinera.

Imorse så fick jag rapport om att Nirma hade temp på 40,3.
Efter lunch när jag med hjälp var ute och medicinerade låg hon på 39,4, bästa på 6 dagar!
På kvällen efter att jag hade insläpp låg hon på 39,9.
Så känns som bättre än sista dagarna. Får se hur febern ligger imorgon bitti (får hjälp så jag kan vara i skolan om inget sker) och så ska jag ringa och höra med veterinären vad hen tycker. Klamydia-medicinen är slut och ska vi fortsätta medicinera för rhodococcus så pratade vet om någon annan medicin.


Nirma var trött och låg ner en del, så jag gav henne en tuss hö att äta där hon låg. Såklart var Mino tvungen att komma och inspektera.

Största saken för mig var nog dock att hon nu är så pass slö att det börjar påverka hennes ätande. Det är ju inte precis underligt att tappa aptiten när man har hög feber över flera dagar, men hon är ju rejält slö och det kommer inte vända och bli bättre om man inte håller igång och äter och dricker. Så ska ta upp det med veterinären och höra om hon inte bör få dropp. Kan vet inte komma imorgon och ge dropp är planen att börja sprutmata henne betforvatten.
Jag försökte erbjuda henne betforvatten att dricka eller betfor att äta men hon hade noll intresse. Eftersom hennes avföring börjar bli lösare och lösare och jag oroar mig för att antibiotikerna slår ut tarmbakterierna så försökte jag få henne att äta a-fil, men det gick inte heller hem. Så blir väll att sprutmata henne med det med imorgon. Mamma har beställt probiotika-tabletter eller något som vis ska proba att ge sedan.


Försök att rädda hö efter att flickorna spridit runt det i boxen med översocial och kelsjuk Nirma.

Mino var igen otålig och undrar varför inget händer. Jag tror att jag kommer behöva longera henne lite imorgon eller något. Får lämna Nirma i boxen, följer min mor med så kan hon lirka med Nirma att äta lite.


Det regnade lite och jag tyckte synd om Nirma så hon fick ha på sig sitt nya fleecetäcke för första gången. Var bara att lägga på och knäppa, damen sa ingenting. Sådan skillnad emot Räka! Räka är efter 2år fortfarande skeptisk emot täcken, man ska helst presentera dem för honom och göra en cermoni för att han inte ska bli helspänd av att få ett täcke på sig. Och jag har ändå jobbat honom en hel del med att det inte är farligt sedan han var liten...

Jag har inte haft tid för Räka sedan Nirma blev dålig, men tog idag in honom för att mata och borsta lite.


Saker var skitläskiga överallt idag. Att gå in ifrån hagen tog tid och var besävrligt där Räka kände sig tvungen att stanna och stå och stirra på saker.


Där nere är morsan att stirra på med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar