tisdag 11 oktober 2016

Nirma är på bättringsvägen & så gott som konstaterat rhodococcus

Rapporten redan imorse var positiv; 38,9! Så ringde veterinären så som vi sagt och som han sagt så betyder det att man nu bör utgå ifrån att det är rhodococcus hon har eftersom medicinen ger positivt resultat. Och tyvärr så är det bortkastat att ta ett prov, odlingen kommer ha svårt att ta sig med all antibiotika. Min veterinär har inställnigen att det gör ändå inget för Nirma; medicinen fungerar och det är det som är det viktiga.
Men vad dags att byta en medicin, klamydia-medicinen till tuberkelos-medicin. För yes, denna behandling består bara av human-mediciner för oväntade sjukdomar verkar det som. Intressant var att byta ifrån krossade piller (klamydia-medicinen) som bara varit att krossa och blanda med äppelmos, till kapslar... Kapslar som alltså ska sväljas hela, jag har aldrig gett något sådan till häst... Provade efter tips på nätet att klippa upp spruta och ha i äppelmos och pillret och spruta in och jag tror det gick bra.. Såg den inte komma ut iallafall....


Nirma är mer intresserad av att klappa matte i ansiktet än att äta kraftfoder.

Mitt på dagen hade Nirma temp på 37,9 och på kvällen 38,4. Det är skitbra. Trevligt för dagen, framförallt jämfört med igår då hon var så slö att hon knappt orkade äta, var att hon, även om hon är matt och ligger ned mkt, var betydligt piggare!


Nirma var piggare idag och orkade trängas med Mino om mat. Nirma är tydligen förtjust i lusernhack, så jag har varit och köpt mer sådant. D&H fölfodret är tyvärr slut och jag har inte tid att åka och köpa mer på andra sidan stan närmsta tiden, så provade att köpa St Hippolyts fölfoder då jag känner flertal personer som är så nöjda med St Hippolyt (även om jag anser att de är ljugande idioter). Men vad fan, är ju inte mjölkbaserat fölfoder?!?

Jag försökte ta en promenad ner till ridbanan med Mino medan min mor satt med Nirma, så att Mino skulle få springa av sig. Mino var supertaggad och travade före mig iväg ifrån stallet och stal gräs allt hon kunde ut med kanterna. Vi hann in på ridbanan och hon han trava runt tre varv, sedan ringde min mor och sa att Nirma vill ha tillbaka sin mamma. Så besviken Mino (som helt glömt bort sin dotter och försökte dra ut till hagen istället) fick traska tillbaka upp till stallet. Men Mino vill uppenbarligen ut och göra saker.


När vi gick ut genom hagen så förföljde fuxfärgad åring oss. Räka upptäckte det och var tvungen att springa ikapp och markera att det var hans matte. Lägg märke till hur öronen är framåt nääääästan hela tiden :P

Räka hanns även med en kort stund, han blev borstad i hagen och jag upptäckte att skadan på hans hov som sakta kommer längre och längre ner vart efter hoven växer nu var så nära marknivå att han slagit upp den underifrån och ful ficka skapats. Jag hade sämre hovkniv med mig ut och kunde inte öppna upp det ordentligt, får ta in honom för lite bättre förutsättningar på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar