måndag 31 oktober 2016

PRE-märrar


Vi spexade till det lite och försökte ta halloween/allahelgona bilder. Hästarna var inte så imponerade :PHejdå nu var det inte spännande längre.

Så jag har hoppat över att skriva om mitt arbete med PRE-stuteriet/hästarna då jag knappt har tid att skriva om mina egna och mina egna är nummer 1. Men nu så har vi tagit stora steg framåt så då tänkte jag att jag får rapportera lite.
Carmina, 9åriga skimmelmärren jag ridit in, rids sedan igår i tre gångarter och vi åker transport till ridbana för att rida. Det finns 'go' i henne, men hon saknar kontinuerligt framåtbjudning och all typ av styrka, så är bara att jobba på. Hygglig & stabil häst som härdar ut trots att jag inte precis är i form för fem öre. Jätte tjusig ridning...
Iris, 3åring som jag har tömkört ett tag nu har jag nu börjat sitta på och öva basic i skritt.
Ella, 2årigt sto har haft lite spekulanter ute men går lite segt. Ägaren och jag är typ inställda på att hon blir kvar och kommer ridas in i vår för att säljas inriden istället.


Det finns lite gång i den här damen, gäller bara att få ork att visa upp den! I dagsläget finns det inte mkt ork alls, men är inte så lätt när man bara stått i 9år och haft 3 föl.2åriga sonen till Carmina; Ragge som är den blivande avelshingsten.


Ragge är en mkt cool typ och et är inte helt lätt att få honom att spänna upp sig lite för att se snygg ut på bild :P


Söndagsbild


Så hon rids in enligt typ tyska skalan, så just nu jobbar vi med bara fram, fram, fram och skiter i stort i allt annat. Eller jag borde jobba mer på vad jag sysslar med ;) Men för Carmina alltså så är det bara fram, fram, fram som gäller. Hon är fö redan proffs på att gå ifrån alla gångarter till halt. Halt är typ hennes favoritrörelse :P

https://c2.staticflickr.com/6/5771/30377838450_4780f0d2be_z.jpg


Carmina på lördagen, första gången riden borta, första gången galopp under ryttare, andra gången på bett.


Carmina på söndagen, andra gången borta och andra gången galopp under ryttare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar