lördag 22 oktober 2016

Torsdags hovvård


Fokuserade tjejer!

Så jag ligger efter i vanlig ordning. Jag ligger efter i allt i livet typ fortfarande, jobb, skola, kontakter osv osv.... Är bara så trött på det, vete tusan när jag ska hinna ikapp :/


När maten tar slut får de stå uppbundna medan jag sköter klart dem. Tror det är 2dra gången för Nirma(?), men hon sköter sig som ett rikigt pro.

Igår så åkte jag ut på kvällen efter skolan och hade i omgångar in alla hästarna. För jag har inga problem med att hämta in mina ute i mörkret och hålla på med dem :P
Först var flickorna. Jag ropade och började vandra in i hagen och Mino kommer efter en stund travandes, men ingen Nirma?! Jag ropar efter Nirma och hör hur hon svarar och är på andra sidan kullen, Nirma låter orolig, antagligen för att Mino travade iväg och Nirma blev själv kvar i mörkret :( Mino var dock med matte och brydde sig inte nämnvärt så jag fick börja jaga ner Nirma.


Trött fölunge försökte vila huvudet i uppbindnignarna.

Tvätt av fölrumpa och så rengöring av ben och hovar. Hästarna fick äta och torka och sedan smörja ben mot mugg och hovar mot röta. Jag provar att köra tjära på strålarna nu.


Mattes mer skeptiska häst.

Ut med flickorna och in med Räka. Räka har varit lite väl slö på inkallningarna i hagen nu jag ska försöka ta och klicka lite extra för det på ridbanan tror jag och få upp det mer... Planen var att försöka jogga en liten tur med Räka, men Räka tyckte inte att morötter var värt att trava mer än typ 300m för, efter det så tappade han intresset och vi gick bara en promenad. Räka var glad att vara ute och gå och var avslappnad och trevlig att ha med sig.


Jag har belönat Räka så mkt för att gå nära den läskiga fårhagen att han numera dras dit och inte vill gå därifrån :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar