söndag 20 november 2016

Fre+Lör stallbesök


Större hästar i boxar på tork medan jag står med Nirma som jobbar på sitt kraftfoder. Räka står så där och stirrar ut i stallgången eller in i andra boxen hela tiden. Han är typ klistrad emot den andra boxen, vilket stör Mino massor.

Så i fredags var jag ute efter jobbet på kvällen. Tanken var att det hade regnat hela dagen och Räka ändå var blöt så då kunde jag lika gärna schampoonera honom utan att känna mig dåligt över att inte få honom helt torr. Räka tyckte schampoonering var lite jobbigt och spände sig lite över det hela. Var nog bra att bli överfallen utav de gula ullfiltarna sedan, han fick ha på sig både sin och Nirma's (som han nu får ta över då hon klarar sig bättre, den ändå är gigantisk för henne plus att Räka behöver den mer) och det värmde rätt rejält under två tjocka ullfiltar!


Så här ser det ut när Nirma tagit liten hov flera gånger i krubban och mer mat är på golvet än i krubban...

Sedan flickorna. Där Mino kom fint till grinden när jag ropade. Men ingen Nirma, hon svarade någon gång, men verkade inte komma. Och någonstans kände jag att de ska ändå börja tränas på att separeras och hanteras var för sig, jag gjorde det med Räka typ redan innan denna ålder... Så Mino gick glatt in och hade helt glömt bort sin unge, men hon håller ändå på och stöter bort Nirma. Jag spolade benen på Mino och stoppade in henne i boxen, konstaterade att Mino inte tagit regnet så väl och karpat ryggen, så täcke på henne med.
Och så ut och jaga efter fölunge som inte dykt upp. Jag ropade och hon svarade flera gånger, men kom inte. Andra gången det hände, första gången fick jag panik och trodde att hon var skadad, denna gång var jag mer irriterad på att behöva gå ut i leran och hitta henne i mörkret. Nirma var glad att se matte och följde mig glatt ur hagen. Sedan började hon bli lite orolig, men var fin att leda även om ho helt plötsligt inte kändes så liten längre när hon spände upp sig och svassade runt. Eftersom klockan rann iväg så fick hon bara komma in och äta sitt foder.


Hästmängder handsprit. Går åt nästan ½l per dag jag spritar honom...

Lördag och Räka kom i stort hela vägen fram till grinden när jag ropade på honom. Blev spritat med hansprit på regnskållorna. Måste säga att pälen kändes så mkt lättare/luftigare och finare efter tvätten, haha. Vet inte vad det säger om hur skitiga mina hästar är... Spolade benen + smorde ben med neoderma och hovar med tjära.


Spritad Räka.

Både flickorna kom fint till ginden när jag ropade på dem. Märks på Mino att hon är rätt uttråkad, hon går och försöker erbjuda spansks skritt på transportsträckor, bugning när jag skulle böja mig och knyta skosnöre och när jag gick bakåt för att korrigera Nirma's grimma så gav hon mig bakdelsflytt...
Samma som på Räka med dem, spola ben, torka, neoderma och tjära strålarna.


Uttråkad Nirma tuggar på saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar