onsdag 16 november 2016

Nirma är sleepy


I försök att torka Mino åkte filtar på. Gick halvdant i vanlig ordning. Och nu verkade ryggen påverkad av regnet som varit över dagen, igår hade hon ingen karpning men var lite idag :/

Så egentligen borde jag ta in flickorna så att Nirma blir tempad och får sova lite torrt och Räka för att sköta hans regnskållor. Men spriten var slut, så Räka fick klara sig utan matte.
Först när jag gick ut och började ropa efter dem så dök Mino upp fint. Så hon fick en massa gott. Och så väntar vi. Och jag ropar. Och jag ropar. Tillslut så hör jag Nirma ropa tillbaka. Men ingen Nirma dyker upp. Så jag börjar oroa mig, för jag är duktig på det... Tänk om Nirma är skadad och inte kan ta sig till oss, varför kommer hon inte?? Så jag ger mig ut i hagen och börjar belysa alla hästar i jakt på rätt häst. Ropar och hör henne svara igen, men ingen Nirma dyker upp. Till slut hittar jag henne och hon är så nöjd och glad med hösilagebal. Lustig unge som var så jäkla på igår om att hon ville saker.


Snorig, svullen, hostig och lätt feber. Dryg förkylning det här!

Nirma höll annars dagsplanen och åt kraftfoder och gick och la sig sedan. Och sov och sov och sov och gav matte hjärtklappning över att det är lite väl trångt i boxen så när hon ligger ner helt på sida och Mino vill röra sig så lever Nirma väldigt farligt... Efter x antal timmar och alla andra hästar var intagna och jag var klar i övrigt så kände jag att de tyvärr måste ut, dvs Nirma får allt ta och stiga upp. Bara det att Nirma inte kände lika dant och Nirma är inte vidare brydd av att matte knuffar på henne. Så det gick rätt halvdant att få upp henne när jag ville :P


Film på Nirma som försöker sova.


Det går bra att lyfta runt på hennes ben och huvud för att gräva fram hösilaget som hon hade lagt sig på (Mino ville gärna äta det så jag försökte hjälpa henne så att hon inte skulle trampa på Nirma).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar