tisdag 1 november 2016

Räka transporttränade (måndag)

Så idag (eller igår för det har passerat midnatt i vanlig ordning)  kom Nirma's pass. Så nu är hon riktig liten häst på pappret med.


Nirma's pass har kommit. Nirma heter alltså Belinirma på pappret (för de som missat det: mamma Mino heter egentligen Anirma, ston i stostammen heter något-nirma, och fadern till lilla fröken heter Bel Air).

Dagens stora grej var att Räka transporttränade, det var ett tag sedan nu och Räka har problem med att själva stallplanen är en läskig plats. Så mina förväntningar var inte precis höga. Räka började dock bra och efter lite funderande så klev han på. Han fick då kliva på brett och utan frontbom, dvs med låga krav för att göra det enkelt för honom. I början så gick han på bra med morotsberöm och få stå och äta kraftfoder, jag kunde även lämna honom och gå runt och klappa honom på baken medan han stod kvar och åt. Sedan så blev något lite läskigt eller han bara tröttnade? men motivationen till att få in blev mindre än olusten med att transporten är farlig så efter det blev det mottigare även om det gick. Men jag vill ju att han ska få upp motivationen till att vilja gå på transporten och att han ska känna sig bekväm i den. Men är bara att jobba på. Blir imorgon med.


Inte så nöjd Räka.

Mino och Nirma fick bara komma in och bli pysslade med. Vi har just nu mkt äpplen så Mino fick festa loss på det. Nirma fortsätter att ha bra aptit och åt stor portion kraftfoder och även en hel del äpple.


Mer, mer, mer! Mino försöker sig på tapir-läpp. Hon är inte bra på tapir-läpp.


Någon har ätit äpplen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar