tisdag 20 december 2016

Belöningsbaserad inlärning/träning del 5, filmklipp

Det här är nog det beteende jag har som är mest väldokumenterat stegvis även om det fattas en del. Har man läst och förstått vad träningen går ut på så kan man se att jag är dålig på tajmningen med klickern på nästan alla dessa klipp och trycker för sent. Det gäller att trycka när det ÄR bra inte ½sekund senare när han hunnit släppa apporten. Jag kör även i början för långa pass, absolut med tanke på att det är helt nytt och att han är föl, men jag är dålig på att behärska mig och sluta tidigt när det går bra...

Här är Räkas allra första klicker pass:


Här är ett par dagar senare, Räkas andra pass. (tänk vad liten och oskyldig han såg ut!)


Här är ca 3v senare och jag kör inte längre ren target på föremål utan vill nu att han ska börja så smått greppa föremålet (han rör det, men får inte klick och börjar då leka med läpparna på det och jag ger klick för mer och mer aktiv mun och så småningom användandet utav tänder på föremålet):


Här är ca 1v senare ifrån föregående klipp, gissnigsvis har jag gjort något pass minst däremellan. Han ska igen greppa den mer och mer med tänderna.


Här är dagen efter föregående och jag börjar vartefter höja belöningskravet emot att han biter tag men även lyfter upp apporten en liten bit.


Här är nästan 2v senare (jag orkar inte kolla i bloggen hur många pass vi gjort emellan, men går ju att slå på ;)). Fortsatt förstärkning av att plocka upp den och hålla den i luften.


2-3v senare där jag notert i filmdescriptionen att vi inte tränar så ofta. Jag fortsätter här att försöka få hela lyft, inte så mkt långa durationer ännu utan bara själva lyftet.


Här är 7-8månader senare där jag börjar vilja ha lyftet till handen.


Och här är 2månader senare igen och då sitter apporten på korta distanser. Jag har kommit av mig, men nästa steg är att göra svårare och svårare distanser/positioner och att göra mer och mer olika föremål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar