tisdag 6 december 2016

Duktiga duktiga hästar


Mattes knäppishäst!


Små pojkarna lekte rätt rejält när jag kom. Räka deltog dock inte i någon lek och när den här PREn som är bland de tuffaste av 1åringarna försökte starta något med Räka fick han veta sin plats och att det inte alls var välkommet.


Arg Räka regerar över 1åringarna. En av de andra 2 2åringarna leker med 1åringarna men verkar inte finnas i Räkas bild alls längre.


Räka vill hellre gå och hänga med matte. Jag fick jobba rätt mkt på att inte ha honom som linslus :P

Så jag var ute igår och körde på för fullt (eller i högt tempo för att vara mig :P). Först Räka. Schampooneringsdags för Räka för att jobba med den där jäkla regnskållorna. Räka är ju aldrig helt tillfreds typ med något man gör med honom, men han är ändå duktig och gör ju vad jag ber honom om. Men bland det värsta är de där jäkla tysk-färgade ullfiltarna. De är verkligen hemska enligt Räka. Medan jag däremot tycker de är skitbra, tjock bra ull som transporterar bort all fukt skitbra. Men men, 2år av täckande (3dje vintern för honom) och han är fortfarande inte riktigt med på det... Suck. Typiskt Räka. Han står dock kvar lös nu när jag lägger på dem, men han spänner sig och sänker ryggen och drar in baken för att han tycker verkligen de är läskiga fastän jag försöker visa och presentera filtarna för honom varenda jäkla gång.


Schampoonering av liten Räka.


Tyvärr ser det ut så här över hela rygg och rumpa. Men är mkt mindre på hals och nerpå sidorna av bål och lår.


Är liksom fullt med krustor överallt :( Tur att jag inte har inridningsplaner!


När Räka var torr så gick det att dra loss en del hel del av krustorna, annars sitter de hyffsat ordentligt och Räka är rätt petig med att han inte vill att jag ska hålla på med dem. Men de som var lösare kunde jag ta med nageln och dra av utan att han reagerade nämnvärt.

Räka fick sedan stå på tork och äta i box med lite ombyte av täcken vartefter bara.
Nästa häst in var tjejerna. Mino kom dock inte när jag ropade, men Nirma både svarade och kom fint <3 Så jag konstaterade att när Räka var så här gamal så tränade jag faktiskt honom på att bli hanterad utan att morsan var med, så det är väll lika bra att börja göra det med Nirma med. Att gå bort ifrån hagen var lugnt och fint. När vi var inne i spolspiltan så började hon bli lite orolig och skrek efter mamma och stressade lite. Jag spolade ben och rumpa och vid rumpspolningen så var det dock så trevligt (hon är lite dålig i magen så var mkt snusk där bak) att då stod hon still och njöt av det.


Världens duktigaste fölunge?!

Sedan fick Nirma ta boxen bredvid Räka och stå och äta. Räka stod och tryckte sig emot gallret i vanlig ordning och Nirma var lite osäker, men maten lockade mer och hon har nog sett och lärt av morsan för hon försökte hytta med huvudet emot Räka... Hon såg dock inte vidare kaxig ut när hon gjorde det, men rätt tufft försök.


Nirma busy med sin mat medan Räka övervakar.

Mino hade sedan tagit sig till grinden så hon fick gå och spola benen. Bevis på hur jäkla bra Veredus Neoderman är; det är nu väll en vecka sedan jag hade på den och den sitter fortfarande kvar även om inte på alla ställen! Mino hade inte bråttom till sitt föl alls utan var mer intresserad av matte :P
Mina pållar fick sedan stå och hänga inne medan jag lånade tre ston att rida på.


Utifrån när jag var och hämtade in Mino och vi stannade och spanade på hennes avkommor.

2 tre-åriga lippizaners, ena brukar jag rida nu och hon hade en rätt dålig dag där hon stängde av allt och jag fick backa och träna enkla grunder. Hon var dock jätte glad och tyckte att vi skulle köra på full fart framåt :P Andra 3åringen var det första gången jag satt på, hon är dock min favorit att hantera ifrån marken. Lite mindre balans än den jag brukar rida, men var väldigt välvillig och försökte söka att slappna av och länga ut och få upp ryggen. Känns hon fin nästa gång ska jag nog prova lite galopp! De är dock knappt galopperade inne ännu om jag förstått det rätt. Sedan snodde jag stallets jätte häst, stallägarens tävlingshäst som jag också ridit en del förrut. Jätte kul att kännas att hon utvecklats massor sedan jag satt på henne sist, helt annan rörlighet. Eftersom jag inte hade hur mkt tid som helst (även om jag bara sitter på 3åringarna typ 10min) och hon ändå hade jobbat föregående dag så körde jag bara att vi joggade runt och skulle vara lösa och lediga.


Jätte märren. Går för övrigt att spana lite på mina hästar när de står i lösdriftstallet även ifrån hästryggen när jag rider i ridhuset :P


Skitig och lurvig växande 2åring är inte det tjusigaste i världen :P


Räka kan se väldigt oskyldig ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar