tisdag 13 december 2016

duktiga duktiga hästar!

Först gnäll över andras hästar:
Oh jag hade ännu en sån där dag där jag tycker mina hästar är så fantastiska och duktiga. Samtidigt som jag fortsätter vara inne i min period av att jag funderar på hur mkt mitt ointresse av andra hästar närmar sig att jag ogillar andra hästar än mina egna... Riskerar att ha fläskläpp imorgon och jag är bara såååå trött på att behöva upprepa för vissa hästar samma saker dagligen. Det är säkert inte individernas fel utan ägarna som inte uppfostrar på det viset jag önskar, men vissa är också jätte träliga att ha att göra med fast jag upprepar samma jävla saker varenda jäkla dag. Hur svårt är det liksom att vänta på att gå tills jag säger det? Inte hålla på att bråka med varandra när man blir ledda? Ha lite kommando för broms och framåt? Jag ber liksom inte om svåra saker. Uh suck, jag har nog bara mindre tålamod än vanligt med felande saker när jag inte själv mår bra.

Räka:
Iallafall: till mina egna superhästar. Räka först och jag passade på och stå och dra av ännu mer krustor när han åt, snart är det inte mkt kurstor kvar alls! Räka fick sedan jobba på att ställa upp sig för uppsittning. Han är rätt bekväm med vänstersidan, men högersidan ger han mig inte alls lika bra läge på och den har blivit lite försummad... Jag fortsatte jobba på att få ta på honom och att han ska ge mig längre och längre durationer där jag rör honom och att jag rör honom med större och större yta. Så nu hänger jag lite lätt på honom nästan! Duktig Räka! Något som dock inte alls är så stor sak för de flesta hästar :P Men för Räka är det stort. Och han ger ju mig detta löst, frivilligt. Jätte nöjd med min knäppa lilla häst.

Nirma/Mino:
Ridbanan ligger inom synhåll ifrån del av stolösdriften, så Nirma stod och skrek efter mig när jag tränade med Räka. Bestämd liten dam som vill ha gehör på sina mands. Mino står ju bara och stirrar på mig. Men jag gillar att Nirma är ljudlig liten dam, även om andra säkert tycker att det kan bli störigt :P

Flickorna fick bara komma in och bli renskrubbade. Mino var extra go och glad, dock försökte hon buga/stå på huvudet i stallgången medan jag skötte henne (hon står lös om det inte är något som hindrar henne). Nirma råkade under sin skötselstund halka otäckt med bakbenen och höll på att göra kullerbyta :( Jag blev lite skrämd och måste fan se till att skaffa något att sätta i uppbindningsringarna så att de går sönder och hon kommer lös om det händer igen. Inte kul! Har inga halmbalssnören nu och det är så fult med, så funderar på att köpa sådana där ping-ringar i plast som ska lösas ur vid visst tryck.

1 kommentar:

  1. men hur gööör du?! Hur ordnar du så att han öht förstår vad du vill med pall-grejen? Jag jobbar så att jag först visar vad jag önskar en gång (negativ förstärkning) och sedan låter hästen "gissa på det alternativet igen" (eftersom jag belönat efter att förstärkningen tagits bort sista gången, så hoppas jag liksom att det "klickat till" i huvudet på den). Men hur gör du för att helt undvika att visa vad du vill? Om du hade Räka lös tänker jag att han bara hade kunnat lulla iväg och leta gräs någon annanstans? Gaaah! Detär min okunskap som gör mig lite frustrerad ;)

    SvaraRadera