måndag 19 december 2016

Mino missnöjd & jätte underlig trevlig Räka


Jag har provat M.R.S salva ett tag nu. Nackdelar: Den är inte dryg, den sitter knappt till nästa dag. Fördelar: billig, lätt att applicera, håller sig lätt att applicera även vid kylig temperatur.

Så först tränade jag flickorna igår. Båda var lite på hugget ifrån början och eftersom Nirma inte alltid riktigt är godis-driven så ville jag passa på och klicka henne när hon var det. Det var dock inte ett bra upplägg för Mino som inte alls gillade att någon annan fick godis och uppmärksamhet. Att varva mellan dem passade inte Mino alls och hon blev så missnöjd att hon istället gick iväg och inte tänkte prata med mig mer på flera minuter innan jag smörat mig in lite hos henne igen.
Nirma klickade ett par gånger för target på flugsmällan men hon orkade knappt äta upp sina morotsbitar, jag behöver äpple för att hon ska stoppa i sig mer än typ 3-4st. Hon fortsätter dock göra beteendet och ta morotsbitarna även om de sedan bara trillar ur munnen. Jag försöker dock sluta när jag upptäcker att hon inte längre äter upp dem.

 Mino var därför inte fullt så motiverad och bjöd på som hon brukar, och jag fick sänka kraven lite och bara jobba på att få upp motivationen och säkra tidigare delar.


Jag var lat och passade på att dra med mig Räka in samtidigt som jag var ute och fodrade hans lösdrigt. Gick fint att gå bakom, bredvid och framför vagnen (är två stora jul på den, den dras rätt tyst och lätt).

Sedan Räka. Jag tycker verkligen Räka blir bättre och bättre. I vissa situationer fortsätter han att vara väldigt speciell och knepig, men överlag så närmar han sig med stora steg att vara en normal liten häst! Kan dock till stora delar vara lite speciell matte-kärlek efter allt arbete jag lagt ner på honom och att han är min första uppfödning och jag har full förståelse för att utomstående tycker att han är en rätt skiten häst... Jag har ju oroat mig en hel del över om han någonsin kommer bli en vettig hobbyhäst, men nu börjar jag se ljuset i tunneln allt mer och tror att han kommer "komma ikapp" bra.


Dagens träning med Räka.

Iallafall: Räka fick träna på att ställa upp sig för pallen. Jag vågade dock inte stå ut med stängslet som vi brukar då spåret där varit lite upptrampad och nu blivit isigt, men det gick fint att stå utan stöd av stängslet.
Räka var lugn och stadig, igen lite fokus och intresse på saker runt omkring men jag tycker fortfarande det passar Räkas träning bra. Stora grejen för mig var att Räka ville och uppskattade att bli tagen på(!!). Inte alls vanligt Räka beteende! Jag kan typ räkna på mina fingrar tillfällen under detta år Räka varit glad över att jag tar på honom. Räknat med i sommras och tills nu är det 7 gånger. Har jag sagt att Räka normalt sett INTE är bekväm med att man rör honom, över huvud taget. Alltså helst ska man klappa och ta på honom NOLL. Idag inbjöd han själv till det upprepade gånger och njöt av kliningshjälp! Knäppa lilla häst :D
Räka kan dock bara ta godis över ryggen åt ett håll. Åt andra hållet förstår han ännu inte alls och blir frustrerad.


Kattmaffian som försöker skynda på mig på kvällarna då de vill in i sadelkammaren. När de väll kommit in i sadelkammaren gäller det dock att inte öppna dörren igen för då smiter de ut igen, de vet liksom inte vad de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar