fredag 16 december 2016

PRE-besök med en massa bilder


Gulbruna hingsten Ragge (2år, Räkas sommar-kompis) ropar efter tjejerna.

Så igår sket sig saker lite i vanlig ordning och jag fick hoppa över att titta till mina egna hästar (ehum jag betalar ju och har stallägare/personal som gör det så är inte som att de är helt utelämnade..) och hann bara med besök hos PRE:erna. Största boven i tidsjakten var liten chihuahuatik som hade en jättevalp som satt fast och behövde kejsarsnitt för att komma ut. Men blev som ägaren hade hoppats på en liten tik och båda klarade sig bra och är hemma igen :)


Jag gillar den där mörka nosryggen, gillar även när de liksom har en mörk mask i ansiktet.

Fortsätter att vara jätte isigt dessutom, så planena att åka till ridhuset fick vi också justera med. Men släppa gulbruna hästar i hage och be dem springa runt lite för bilder gick bra. Herrn gjorde sig bra på bild som vanligt. Märren som typ aldrig fastnar på bild som jag tänkte få lite bilder på och som är duktig på att race på ordentligt gjorde sig inte alls på bild i vanlig ordning, suck. Vissa hästar gör sig verkligen på bild fast de kanske inte är lika spektakulära IRL, medan vissa som rör sig rätt bra inte alls tycks se ut att göra det på bild. Är lite fascinerande.
Nya welsh-cremellon som jag hade tänkt få se springa och ta bilder på hann vi tyvärr inte med. Hon får väll äta upp sig lite mer under tiden så gör hon sig ännu bättre på bild ;)


Han kan röra sig när han inte sover! Vi hoppas på godkänande för avel i vår ;D

Sedan så hoppade jag upp lite på skimmel-märren som säljs då vi skulle filma uppsittningsmomentet för en köpare. Eftersom det var ett tag sedan hon jobbade och underlaget i hage inte är så bra så provade jag bara att se om hon kom ihåg de lättare sakerna vi jobbat på. Var lite svårt med svängandet och motorn var inte riktigt igång, men jäkligt snäll häst som man bara kan hoppa upp på och rida sådär.


Morsan och helsystern till denna 2års hingst säljs alltså.

Sedan slängde jag mig upp lite snabbt på travarsto som även ska säljas. Jag har suttit på henne någon gång förrut, men bara vid uteritter. Är så där typiskt travar-stabil. Hon har sprungit en hel del på travet och allt är så jäkla lätt och smidigt i hanteringsmomenten. Har inte mkt skolning, men mkt arbetsvilja och motor så handlar bara om att rikta saker rätt. Har också föl vid sidan så är inte precis igång eller orkar något och att rida runt i hage är ju inte perfekta underlaget så man får ju ta det lite för vad det var. Jag var inte seriösare än att jag red i mjukisbyxor ;)
Men enkel och schysst häst för någon som gillar lite motor. Drar inte eller är direkt het, utan mer är bara framåt och bjuder på eller tar till att springa när hon inte orkar. Är rätt stor.


Försöka få fröken travhäst att jogga runt mjukt och fint...

Sedan dagens huvudmoment; besiktning utav föl! Under allt lurv hittades liten bula, men annars utan fel och jag var glad över att förkylningen även lagt sig, känns alltid sämre att behöva anmärka på sådant även om man inte kan rå på det på unga hästar.


Det här är faktiskt inte hingsten utan det gulbruna 3års stoet, en av få bilder på henne jag var nöjdare med :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar