söndag 4 december 2016

Snabbborstning av flickorna

Så Räka fick komma in efter jobbet igår och idag fick flickorna komma in efter jobbet istället. Nirma har haft någon sorts problem med magen och hade fullt med intorkad skit i baken :/ Blir ordentligt rumpbad imorgon för henne. Mkt hostande och en del snorandes, går så jäkla trögt med den där dumma förkylningen!
Var bra med Mino däremot, hon verkade besviken över att det inte blev något arbete på ridbanan och försökte både vid in och utsläpp erbjuda en massa spansk skritt.


Varken Mino eller Nirma kom på kommando idag. Mino gick en bit och stod sedan bara och stirrade på mig, antagligen för att hon inte klarar underlaget. Nirma var upptagen med att äta. Nirma och två andra fölungar hade egen hösilagebal (ena fölungen ligger ner på högra sidan av balen mellan benen på den andra svarta).

Planen är att Räka ska in och schampooneras och så får han stå på tork medan jag gör annat.
Långsiktigt (eller inte så långsiktigt men för mer än för imorgon :P) så ska jag jobbar massor i stallet kommande månad och tänkte då sätta Räka i träning. Jag har egentligen tänkt börja jobba ifrån marken fysiskt till sommaren, men med tanke på att jag kommer vara mkt i stallet under kommande månad vore det rätt lämpligt att sätta igång redan då. Räka planerar jag att jobba enligt ST/AR i kapson på marken först innan ridning och då står man ju till en början still och sedan kontrollerar att vanliga kommandon för ledning så som framåt, stanna och bakåt sitter. Dvs det är först ändå inte fysiskt arbete utan mental inlärning och jobba på att han ska kontrollera sina känslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar