torsdag 8 december 2016

typ exakt som i måndags

Så idag (onsdag för det kommer typ hinna bli tordag medan jag skriver) så var jag ute och gjorde typ exakt detsamma som i måndags. I går var jag ute, men gjorde bara mitt för insläppspasset och såg inte ens mina hästar.


Olycklig Räka

Så först tvätt av Räka som var lite upprörd över saker och så får han stå å torka. Jag tycker att Räka har börjat kralla på sig mer och vara aningen mindre tunn tonåring på sistonde. Och han är just nu inne i rätt bra period i sitt humör, han är liiiiite lugnare och blir väldigt mkt lättare och trevligare att hänga med.
Jag ägnade sedan skitmkt tid åt att stå och peta av krusta för krusta på vänster sidan så att han blev så gott som krustfri på vänster sida av ryggen. Så bara baken och andra sidan kvar :S Får ta det vartefter han och jag orkar.


Hon har rätt rejält med päls den där snorungen.

Sedan flickorna där ingen kom på kommando på 150m utan först när jag kom 15m bort. Lite spolning av ben och rumpa och sedan allmänt pyssel med snor och annat snusk. De fick sedan stå inne och blänga ilskt på Räka.

Jag körde sedan på med samma tre frökenhästar som i måndags. Bara det att alla var lätt tokiga idag. Stadiga 3åringen jag ridit flertal gånger longerade jag först då hon var spänd när vi gick in i ridhuset och det kändes helt rätt då hon såg ut så här:

3årig lippizaner med lite för mkt bus

Skötte sig dock sedan fint när jag satt på. Andra 3åringen var jätte duktig på att försöka söka sig till handen och balansera sig, så jag våde mig på lite galopp med. Galoppen var dock 50-50 galoppsprång-bocksprång så jag kände mig rätt snabbt nöjd efter ett varv med att ha suttit kvar och nöjde mig med det :P Tredje damen som snart är över unghästålder hade också fått någon sorts fnatt och försökte först använda sin överenergi till att lätta av i alla möjliga kroppsdelar och var inte alls med mig om att vi skulle springa av energin framåt istället. Blev bättre efter ett tag men då hade jag fastnat lite i att feg-rida.

1 kommentar:

  1. Haha, jag känner igen det där med hälften galopp och hälften bockningar :P Tror också att lite longering först var ett bra val :)

    SvaraRadera