torsdag 26 januari 2017

3års-test-tankar & lite ta-igen-skrivande

Så nu har den av mina närmsta avelsförening som håller 3års test kommit ut med att de kommer ha 6 träffar med förberedelser inför 3års. Jätte bra och för inte stor peng alls heller! :)  Deras 3års test ligger dock efter att jag åkt till USA. Närmsta testet annars innan jag drar är på Strömsholm.
Men gör att om jag inte jobbar så kommer Räka och jag komma iväg på löshoppning iallafall. Nästa problem på det är att hur får jag till löshoppningen på ett vis utan klassiska metoder med hot av spö? Eller jag vet olika vis att göra det på, frågan är hur jag hinner det till löshoppningsdags så att jag kan säga åt medhjälpare på kursen att lägga undan spöna och hotfull attityd och låta mig göra på mitt vis?
Och frågan är; om jag ändå inte kommer komma iväg på 3års test; är det värt att utsätta Räka för den eventuella stressen av att resa på sådant här evangemang kan tänkas ge honom. För jag räknar ärligt talat med att inte hinna/orka jobba nog mkt med honom så att han är nog väl förbered för att klara sådan resa+träning tills dess...
Och så är det framförallt det där med att är man med på en allmän träning under tränare så blir det väldigt svårt och trixigt att sedan komma och säga att man vill göra saker på helt annat vis. Och jag har väldigt stora tendenser att ge upp för grupptryck/auktioritet och skulle isåfall riskera att falla tillbaka på negativa metoder med hot och tvång. Vilket känns väldigt onödigt.


Räka på transportrampen spanar på saker. Han kan bli rätt stor när han ska stirra på saker.

Jag var hästledig onsdag och kommer vara torsdag. I tisdags var jag ute och hade in Räka lite i transporten, för att säkra mig om att han skulle gå in under tidsbegränsningen så fick han kliva på brett utan bom framtill. Men han behöver också bara jobba in det som en vana och känna sig säkrare så det är okej det med. Han stirrar en hel del, men när han väl stirrat klart kliver han på bra, men är sedan inte säker nog för att stå i släpet. Men är bara att repetera på och förstärka upp att släpet är världens roligaste plats.
Att ta in Nirma för lastning på måndagen gick inte alls då hagen var isgata och hästarna stod tryggt uppe på toppen av fältet där det var snö att stå på. På tisdagen var jag bara ute en snabbis och kollade på dem i hagen.


Stolösdriften i måndags med vad jag definitivt kallar isgata... Inget jag leder barfotahäst på i onödan :/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar