tisdag 17 januari 2017

Älskade hästar


Senskydd på för första gången i lördags. Räka märkte det typ inte. Räka ligger dock lite mellan cob och full i storlek så dessa i strl full var lite stora om han nu skulle hoppa.

Räka må vara lite små nervig och annorlunda uppfostrad häst, men han är såååå duktig på det han kan. Dvs det som matte brytt sig om att lära honom. Jag har ju annorlunda prioriteringar ifrån andra hästmänniskor, men jag är skitnöjd med honom.
Jag hade på tömkörningsgrejerna och var bakom halvt i long-reining-position/tömkörningspostion, dvs jag  är för nära för säker tömkörning och längre ifrån än vad long reining önskar. Men jag är inte så petig i detta skede. Eftersom jag fortsätter gå all in för att jobba med positiva belöningsmetoder, forskningsbaserat, effektivt, glatt och motiverande för min häst, så körde jag att vi tömkör med klickern även. Vi körde för dagen bara repetion på positionen, svänga, gå fram och stanna. Räka var inte den mest framåta hästen så till största delen klickade jag bara för steg. Så nivån var inte så hög :P men jag är så nöjd med den lilla herrn, han bryr sig inte alls om tömmarna hur jag än kastar runt med dem och han är ändå rätt stadig i vad olika signaler betyder.


Se, vi var superseriösa och hade på utrustning på ridbanan och allt!

Sedan flickorna. Jag hade ont om tid, då det tog mig överdrivet mkt tid att felanmäla min telefon (för jag har butterhands och tappar den regeöbundet så skärmen spräcktes till slut) så jag bestämde mig för att bara fodra dem ute vid hagen och peta på dem där. Bara det att bara en häst av två dök upp. Mattes lille grishäst grymtade och skrek fint när jag ropade och kom för att äta sina praliner (som hon fick på marken i vanlig ordning..) och bli lite ompysslad. Hon fortsätter dock ha problem med magen och det räckte idag inte med att bara tvätta med tvättlappar, jag hade behövt ha in och schampoonera rent och gnugga rent henne :/ Men Nirma var glad & nöjd iallafall. Hon hade mat och någon som tog på henne och då har man fyllt alla Nirmas behovn.
Mino däremot dök inte upp. Fastän vi stod precis utanför grinden och jag fortsatte kalla på henne. Jag pratade med stallägaren och hon sa att Mino även gett upp på att gå och trängas om kraftfodret de får i hagen.. Nirma går dock utan Mino och slåss om det.
När jag var ute senare för att ta in installade hästar ifrån hagen bredvidd så såg jag dock att det var en vuxen häst som låg ner i halmen ute i stolösdriften och jag kände på något vis på mig att det var Mino, så jag gick ut och tittade. Minan var glad för morot och vi pratade lite innan det lilla monstret dök upp och stal showen.
Känns bara så mörkt med Mino nu. Jag ser inte alls hur hoven ska bli bra som det ser ut nu :( På det så har hon nu sista veckan liksom gett upp lite själv och varit deppig och jag är inte säker på om det är hoven eller något mer. 


Bild ifrån i lördags. Nirma inte bara låter som en gris...


Nirma idag. Utanför hagen, ätandes ifrån marken. Jag var tokig och försökte faktiskt ge henne hennes krubb i hink, men så fort jag vände mig om så var hoven där och lekte med hinken i vanlig ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar