söndag 22 januari 2017

Bara unghästarna kom in

 Jag mådde skitet och orkade inte med att åka och hämta transporten. Imorgon ska jag dock ändå förbi det stallet för att göra böjprov på en häst (tydligen har jag förtroende av vår veterinär för att både göra böjandet korrekt och kunna avgöra om vi ska tillbaka på återbesök! haha, jag var inte ens med på första besöket) så då slår jag ihop det med att stjäla transporten samtidigt.
Tar hästarna i turordning efter hur lång tid de umgicks med mig och det är i stort ordningen som jag höll på med dem med för den delen.


Jag är så glad och stolt över min lille gris, hon är sådan duktig liten häst!

Först ut Mino. Jag var lätt förvånad över att hon kom med Nirma på inkallning, isigt som det är på i främre delen av nedre fältet i stolösdriften. Men hon kom utan tvekan, trängdes lite med Nirma (som är väääääldigt på och framme först) om äpplen, men sedan när jag började sätta på grimmor så bara vände hon sig och gick iväg. Så jaha. Vill man inte vara med och komma in ens efter att man redan gått 150m på inkallning så får man skylla sig själv. Eller så är det ännu en punkt på listan över tecken på att hon inte mår så bra :(


Mat är bra.

Så Mino gick iväg, men i Nirma's värld betyder det bara att hon får alla äpplen och matte för sig själv ju! Så tumme upp i Nirma-verse. Och eftersom allt är jättekul och allt är världsbäst så spatserade Nirma iväg med mig utan någon tvekan alls eller saknad av morsan. Det var först när vi var uppe i stallet (ihop med stallägarens man som höll på att borra och sätta upp nya saker i lösdriftstallet, men inget som bekymrar superhästar) och jag serverade Nirma hennes hink med mat och Nirma insåg att det var sådan där snuskig jäst i den igen. Då var maten inte rolig och hon kom på att det saknades något. Så då ropade hon efter morsan och trampade runt i ca 1minut. Eftersom morsan inte kom så åt hon sedan istället sin mat och så var allt bra.
Vi klickade sedan mul-target en kort stund och Nirma gjorde det med stor säkerhet. Så nästa gång ska jag prova att klicka för att vända bort huvudet, vad jag på Räka kallar "att vara artig".
Eftersom Nirma är super-häst så har hon inte bråttom ut till hagen heller och vi kunde stanna och klappa fåren med. De var först lite läbbiga så att hon tog ett steg bakåt, sedan kom hon ihåg att fåren ger morötter och då petade hon på dem.


Jag tror Nirma kliat upp såret lite då de blödde lite på nytt och jag vet att hon tycker det är lite väll skönt när jag tvättat rent det.

Och sist ut var Räka. Räka tvekade lite/var seg på att komma på inkallning men gick in ifrån stallet ovanligt bra. Inte säker på om det hade med lång lina att göra eller inte dock och eftersom snön tinat bort försökte han jaga ekollon igen och eftersom det är ett beteende som jag vill ha bort drar jag upp huvudet på honom då. Men i övrigt gick det rätt bra.
Dagens övning för Räka var förberedande för imorgon med att ladda stallplan som en rolig plats och att bara kunna ta sig runt där. Gick över förväntan! Han hoppade till ett par gånger när transporterna höll på att anfalla honom och smög lite grand ett par gånger, men annars beteéde han sig nästan som en normal häst.


Räka fick bli omskött i spolspiltan då han var lite lortig och jag inte var säker på hur han skulle ta att äta vid ombygnationer i lösdriftstallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar