fredag 20 januari 2017

rumptvätt med fröken glad & lite klick med Räka

Idag hade det fortsatt tina vilket gjorde att det bitvis bara var blankis typ. Vilket tyvärr större delen av sto-föl-hagen är :/ Så jag gick ut bakvägen med flickorna då grusvägen ändå var bättre. Gjorde även att ridbanan var isgata och att kunna göra något roligt där inte fanns på kartan.

Dagens större övning med flickorna var att ha rumptvätt med Nirma. Eftersom vi inte har box att använda längre så fick Mino följa med in i spolspiltan med Nirma. Nirma tycker ju typ allt är skoj så det är ju skoj att försöka leka med allt i spolspiltan och det är skönt och trevligt att få baken tvättad. Hon är så rolig och positiv hela tiden! Räka är ju överlag väääääldigt negativ, det handlar mest om olika grader på hur pass negativ han är till saker. Mino är mer en normal individ med upp och ner i humöret.
Såret i rumpan har i stort stängt sig igen och höll ihop även under tvätt.


Nirma's sår i svansen, men nu är det stängt och fint igen :) Men rätt störigt att den hållit på fram och tillbaka sedan oktober!

Mino var lite piggare och gladare idag även om hon är slöare än normalt, åt upp sin mat om än typ på dubbla tiden emot normalt.

Sedan Räka. Räka var först på rätt bra humör och saker flöt på rätt bra, annars har det varit lite extra mkt stirrande på sista tiden i och med snön. Men under borstning (som vi mer och mer gör löst) så reagerade han på vänster sida bog, han tycks vara öm där, och reagerade med att ge mig ett nyp :/ Lite typiskt Räka, han är ju ofta spänd eller har nära till att bli spänd då han är osäker på allt och alla och har flera gånger förrut med regnskållorna fallit in i försvar när han känner sig pressad. Så jag fick stanna av lite, jobba på att andas och att bara stå och värma tricep för att sedan försiktigt få försöka massera lite på den. Jag tror att han kan ha typ halkat och sträckt sig lite eller något och därför vara öm, tricepmusklen var lite svullen och spänd.
Sedan fick Räka repetera att stå på mattan, göra lite apport och stoppa huvudet i grimman. Han var lite spänd och fastnade i att stå och lyssna efter saker. Räka tyckte det där med att stå på mattan var en toppen grej, det var ju inte alls svårt, så nu vill han helst inte kliva av den och när han backat ifrån den så är han som en liten magnet och vill tillbaka till den. Jag funderar på om jag kommer kunna använda den för transportträning för att fokusera på steg och inte bara sträcka halsen efter target.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar