onsdag 8 februari 2017

Hovslagarbesök & min mamma övar med hästarna

Söndag körde mamma och jag bara insläpp.
Måndag så hade mamma övningsdag med flickorna och fick ta in & ut, spola och krafs hovar på dem själv medan jag tittade på. Nirma hade lite svårt att förstå varför hon inte skulle umgås med matte när matte ju var där. Sedan hade jag in Räka och gnuggade rent honom ordentligt med tvål. Jag körde på att ta bakbenen först och då gick det mkt bättre. Räka fick sedan sova inne med sällskap av våra gula vänner som delar hovslagare och Räka var igen duktig med små fölpojkar.

Tidag åkte mamma ut utan mig för att passa hovslagartiden. Det ska ha gått bra, Räka fick äta kraftfoder medan hovslagaren jobbade och de andra två är inga problem mer än att när man slutar hålla på med dem tycker de att de är färdiga och börjar väsnas lite för att komma ut.


Mamma tar in flickorna.


Mamma spolar flickorna medan de äter. Nirma fortsatt snorfri, men rinner lite ur baken, hon får fortsätta prova att äta jäst.


Mamma övar hovkrafsning. Nirma lyfter inte alltid frambenen så lätt på kommando, men här Mino.


Mamma tar ut flickorna.


Spolning med Räka.


Räka hade flera mindre nya ärr, här ett av de i ansiktet som var störst.


Räka är en linslus.


När Räka står inne på box får han äta ur hönät då han är så grisig annars, men jag gav även en tuss på marken för om han blir orolig så ska det vara lätt att grabba tag i och tugga på.


Bildrapport måndag kväll ifrån gulhästarnas ägare på att Räka kör bromance med lille herr gul.


Bildrappport tisdag morgon ifrån mamma på att flickorna kom in fint och fick krubb i väntan på hovslagaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar