onsdag 15 februari 2017

Räka jobbade lite & Nirma väsnas en massa (mån)

Min mor var med i måndags och vi hade även besök av bekant som känt Räka sedan han var liten och konstaterade vad stor han blivit och att Räka har ett rätt oädelt huvud, haha. Ja, hanär ju inte precis snyggaste hästen. Han är av helt klart av den nya sportiga, nätta, moderna typen (som egentligen inte alls faller mig i smaken, jag gillar snarare knubbsälar...) och lätt i typen men har samtidigt inte vidare ädel kroppsbyggnad. Underlig kombination liksom...

Dagens stora övning blev att Räka på ridbanan skulle ställa upp sig för pallen då det var typ 3veckor sedan vi gjorde det sist. Så jag fick finna mig i att vi backade lite i vad jag bad om. Så vi var tillbaka på ridbanan, emot stängslet. Räkas motivation var lite si så där och han var lite spridd i sina prioriteringar på om det verkligen var värt att ställa upp sig vid pallen istället för att gå iväg och leta krubb eller stirra på andra hästar. Räkas lätta ointresse blev inte hjälpt av lite extra distraktioner i att min mamma vandrade runt lite, Nirma stod och skrek i sin hage efter mig/mat och att en planka på ridbanestängslet var lös och rörde sig, vilket så klart skrämnde Räka.
Jag var ändå överlag nöjd med Räka, han visar tydligt att han egentligen förstår vad det går ut på, frågan är om motivationen bara var låg för dagen eller om det är något nytt jag måste jobba på.


Nirma mina sjungande lilla fågel var alltså igen väldigt på om att hon ville ha uppmärksamhet och var igen persistent med att stå där vid grinden tills hon fick vad hon ville. Hon kommer antige bli skithärlig morsgris eller super jobbig påträngande häst...
Jag försökte klicka lite med Mino sedan, Mino var pigg och glad igen om än ofräsh även i skritt.... Var dock mkt svårt att kunna jobba något med Mino eller Nirma då båda blev väldigt taggade och bara var ivägen hela tiden. Så min mor fick komma och ta och beta Nirma så kunde Mino och jag leka med framförallt sidvärtsförflyttningar. Jag hann klicka lite med Nirma för att vara artig (vända bort huvudet) och backa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar