söndag 5 februari 2017

Sjuk matte pillar bara på hästar


Räka på torsdagen ihop med -15orna.

Så rapport för flera dagar igen.
Jag fortsätter vara skruttig och har min mor som chafför hela tiden med mig så att jag inte blir illamående någontans och får problem med att ta mig hem :/


Räka hoppas på att hitta godsaker.

I torsdags var vi ute på dagen och checkade hästarna i hagarna. Räka fick hoppa mat och bara bli petad på och få lite godis. Alla var väldigt snälla med nya lilla fölkillen.
Flickorna besökte vi bara nere vid hagen och släppte ut i förhagen till lösdriften och matade dem där och torkade snor & rumpa. Nirma's snorande såg dock ut att vara väldigt mkt bättre!


Räka säger åt -15a att hans ev godisföråd är hans!

Fredag så var det Räka först, vi hade in och skrubbade benen på honom med tvål, det gick bra fram tills sista benet. Jag upplever honom dock inte längre som rädd eller skrämd, vilket är jätte framsteg! Vid sista benet sedan så upplever jag det mer som att hans tålamod tar slut och han bara inte orkade mer. Bakbenen är även inte lika bekvämt enligt Räka som fram och jag har nog haft dåligt upplägg då jag tagit ena sidan itaget och tar fram före bak, vilket gör att maten typ är slut någonstans vid andra sidan. Jag ska försöka komma ihåg att ta bak först och sedan fram nästa gång.


Räka, min mamma och nya -16an.

Sedan fick Räka stå i box samtidigt som fröken Gul med son var inne i boxen bredvid då vi ville testa hur bra de kom överens då planen är att de ska stå inne natten till tisdag för att underlätta för hovslagarbesök. Räka är lätt korkad och alltid bara jätte glad över andra hästar. Han tror att alla är hans nya bästa vän. Även om de försöker ha ihjäl honom. Han blinkar knappt när Mino biter honom eller står och sparkar i boxväggen mot honom; på den nivå av glad är Räka av att se andra hästar. Han fattar noll liksom, vilket säkert är super retande även för andra hästar. För han står överlag och pressar sig emot gallret för att stirra på den andra hästen. Fröken gul som är väldigt ranglåg var inte jätte bekväm med det och försökte säga åt Räka att dra men gick sedan och tjurade i ett hörn. Hennes son däremot tyckte det var jätte skoj med ny kompis och han och Räka lekte läpp-lek med varandra genom gallret. Räka var igen snäll och trevlig mot pyttehästar <3


Min mamma och tjejerna.

Flickorna matades och pillades på i förhagen igen bara. Nirma hade noll snor, yey!


Nirma säger åt lilla herr gul att det här är hennes människa och dra!


Mino less på störiga ungdomar.


Snortrollet.


Räka på fredagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar