söndag 19 februari 2017

Transportträning m duktig Räka & skrikandes Nirma

Ibland förvånar de en... Räka hade bra dag där han går in själv i transporten och kunde stå helt inne i transporten och äta flera tuggor. Jag upplevde honom överlag bara som mkt mer avslappnad. Inte för att han är bekväm och litar på gårdsplan eller transporten, men det går åt rätt håll!
Nöjd med min knäppis till häst.

Så jag passade på och visa Nirma transporten med. Nirma brydde sig inte alls om transporten och klampade obrytt på rampen, däremot fick hon saknad-av-morsan-attack så hon började spänna sig, skrika och försöka dra med sig matte för att ta sig tillbaka till Mino som stod kvar i boxen. Mino ropade lite tillbaka men verkade rätt lugn när vi kom tillbaka. Även om Nirma hoppade runt, inte alls uppträdde sig anständigt och blev hyffsat stark så tycker jag att hon någonstans hade en rätt bra spärr på sitt beteende ändå. Hon ville fortfarande hålla ihop med mig och tog inte till att dra ordentligt eller alternativet hon faktiskt har; bara vända sig om och dra tillbaka. Men blev inte precis mkt träning av det.


Räka tränade i vanlig ordning i mörkret med bara strålkastare. Går tyvärr inte att parkera så att ljuset lyser in i släpet och lampan i den vill inte riktigt för mig så Räka får snällt lära sig att stå ut med mörkt släp och skuggkatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar