lördag 1 april 2017

Klumpuppdatering igen.


Nirma en stund efter att jag släppt ut henne i hagen ensam.

Så Mino har fått somna in :'(
Det gick iallafall smidigt och fint och Nirma var inte så vidare påverkad utan efter lite ropande så har hon fortsatt ta saker med lugn i vanlig ordning och är sig själv. Äter bra så har hållit hullet (annars vanligt att föl tappar vid avvänjning) och nu tvingas hon umgås med andra hästar! Hon är inte så vidare imponerad över att behöva umgås med andra hästar...
Jag har haft in Nirma två gånger och var lite oroad över att hon skulle sakna morsan mer då eller inte vara lika lugn som vid sidan av sin mor nu när det helt plötsligt bara var hon och jag. Men Nirma är en mkt tuff tjej så hon har spatserat iväg i vanlig ordning och bara varit glad och tyckt saker varit skoj. Står i spolspiltan själv, är inne i stallet och blir skött, går förbi lekande barn, fladdrande plast och annat, är sådan enorm skillnad mellan henne och Räka!


Sista dagen med Minan. Och hon kom springandes för att umgås och komma in.


Snällaste duktigaste lilla häst, du är saknad :(


Nirma är en rätt luddig liten häst...

Räka har jag hunnit tömköra och klickat för palluppställning. Varit paus någon månad på uppsittningsträningen då han tycktes ha ledsnat lite på det, så jag hade hopp om att paus ifrån det och med äpple som beöning skulle sporra honom mer men det var väll rätt tveksamt. Så jag behöver antagligen backa mer i tränandet och förstärka små grundsteg mer... Räkas olust är helt enkelt större än vad han anser vinningen.


Koppling av flickhästar med mig & min mor.


Nirma fick gå lös genom grinden då den är jäkligt lång och det kom andra hästar.


Flickorna på väg in för sista gången. De var inte vidare rena så var tur att både min mor och syster var med för att skrubba rent dem.


I väntan på nödslaktbilen så fick Minan jaga gräs och försöka bli lite renskrubbad.


Dagen efter så vägrade Nirma äta äpplena i sitt kraftfoder.


Nirma tycker fåren är intressanta. Hon har inga rädsleproblem med att gå fram och peta på dem.


Nirma och två andra 1åringar som hon nog hänger en del med.


Nirma och fröken gul's son lille herr gul.


Räka är annars inne i en rätt matte-mammig period just nu.


Vilket betyder att Räka vaktar matte rätt skarpt och sätter av efter närmande småhingstar stup i kvarten när jag är i hagen.


Räka är rätt tuff på dem och rätt stolt och nöjd med att leka polis. Med tanke på att gammelgubben som ska styra upp det i hingstflocken gör absolut noll (han står ofta ensam i annan del av hagen än ungherrarna!) så känner jag att det nog ändå inte är heltokigt att Räka sätter småhingstar på plats.


Bestämd Räka.


Nöjd Räka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar