lördag 17 juni 2017

Kommit igång lite


Även om Nirma numera är en duktig liten social flockmedlem så har hon fortfarande rejält med attityd och självförtroende och kan lätt försöka köra med de andra hästarna i hagen när hon känner för det. Här ihop med 3årig PRE:

Så jag drog direkt iväg ut i skogen efter att ha kommit hem ifrån USA för att försöka varva ner lite och samla mig. Jag är fortfarande rätt bra irriterad, arg och bitter över att man behandlar folk på det viset och min besvikelse över det hela :/
Men bokat lite kul kurser att åka iväg på och så får jag väll ta och jobba för att ha råd med allt :P


Långa ben och betydligt ädlare i utseendet än morsan och brorsan.

I onsdags så körde jag förbi och bara stödfodrade och kollade till dem. Planen är att Nirma ska börja ledträna och sedan lasttränas.


Helt klart fått mer ifrån farsan än morsan.

Och Räka ska tränas mer mot intrinzen-inspererat typ. Jag förstår att typ skitfå människor vet vad intrinzen är.... Det är typ en liten egen klick i R+/klicker som tränar mkt hållning, lekfullt och hur hästen ska bära sig. Liksom ett sätt att träna dressyr. Eftersom jag inte tänker pressa på Räka utrustning eller att bli ridhäst så känns det som att det är åt det hållet det blir att gå för att börja jobba honom. Och Räka behvöer verkligen jobba på hållning, han gillar att fortsätta odla sin hjorthals och inte engagera sin rygg.
Så med Räka har jag både torsdag och fredag kört pass där vi börjat jobba på lite hållning. Eftersom den där jäkla halsen stör mig och jag vet med mig att det kommer ta mkt mkt repetitioner för att ändra det beteendet så startat jag med den. Räka har redan en huvudsänkning, men nu vill jag sätta kriterierna mer mot att få fram nosen och aktivera överlinjen. Så jag vill i stort inte klicka för annat än när jag kan se att han använder underhalsen lite mindre för att hålla upp huvudet. Ifrån hans vänstra sida så ger han mig rätt lätt en bättre hållning, men ifrån högra sidan blir han mer osäker och får inte fullt så ofta till det. Fungerar bättre när han får gå istället för att stå still.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar