tisdag 27 juni 2017

Onsdagens stallbesök; ledträning

Jag ligger denna gång efter pga depp och pyssel med hundens hälsa... Var ute i onsdags och hade som mål att båda hästarna skulle ledas upp till stallen för att de inte blivit ledda på länge och inte varit uppe vid stallplan på länge så ska de transportträna i helgen kan det vara bra att checka av det....

Räka först. Räka var på bra humör, inget mer huvud-twitchande :) Jag försökte förekomma att Räka skulle bli stirrig och annat genom att jobba på huvudpositionerande och började han spänna sig så gjorde jag halt och så fick han stirra klart innan vi gick vidare för att inte hamna i stirrigt läge där han stänger mig ute och vi får mer rörelse än vad som är önskvärt. Blir liksom svårt att få tillbaka honom när han väl är där.
Jag var jätte nöjd med ledandet av Räka, han var följsam, kontaktsökande och arbetsvillig. När han däremot skulle stå på stallplan och äta sitt kraftfoder var saker läskigt, vilket jag tycker kändes lite onödigt, men det är Räka det...


Träningspass ifrån tisdagen?? eller feldaterat. Träning i hagen. Lite klick för huvudposition och rump/sidvärtsflytt. Räka hade ju förträngt rump-flytt så vi har inte hela serier med sidvärts i portföljen längre utan jobbar på att få upp rumpa och bog separat i bra rörelser igen.

Nirma tyckte allt var jätte skoj först men blev sedan brötig närmare stallet. Så som i skrikig, spänd, bara allmänt tar för mkt plats typ och stänger mig ute. Gick in i lösdriftsstallet och fick sitt foder och då verkade hon känna sig lite mer hemma så vi kunde göra lite skötsel och så även. Sedan ut och skrika lite mer på vägen bort ifrån stallet. Ut i hagen och Nirma fick lite väl bråttom vid släppning så för att få ett bättre avslut gick jag ut efter henne och kallade in henne på nytt. Sedan gjorde vi lite basic övningar som jag kände att vi bara introducerat men kanske inte tränat in ordentligt alls. Så som att vara lite artig och inte hänga på matte och tigga ("artig" = vända bort huvudet/rakt huvud), fri ledning i hagen, halt, backa och vändningar bort ifrån matte. Nirma gjorde mkt bra ifrån sig :)


Varför jag pratar om hjorthalsen och träna hur man bär upp sitt huvud en del..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar